Vakioveikkaus vinkit voitolliseen pelaamiseen

Vakioveikkaus on Veikkauksen peli, jossa pelataan 10–13 kohteen voittajia varsinaisella peliajalla. Käytännössä vakioveikkaus on usean kohteen pitkäveto, jossa on monta eri voittoluokkaa. Esimerkiksi 13 kohteen vakiossa voittoluokkina ovat 13 oikein – 10 oikein tulokset. Joka kierroksella ei kuitenkaan jaeta rahaa pienimmille voittoluokille. Mitä enemmän oikeaa riviä on veikattu, sitä pienemmiksi voittoluokkien voitot jäävät.

 

Paras paikka vakion pelaamiseen

Vakiota voi pelata joko yksittäisillä hajariveillä, järjestelmällä tai haravajärjestelmällä. Yksittäiset hajarivit voi tehdä itse, mutta on myös mahdollista pelata pikapeliä tai osittaista pikapeliä. Pikapelissä kone arpoo rivit kokonaan puolestasi kun taas osittaisessa pikapelissä voit veikata itse haluamasi kohteet ja kone arpoo jäljelle jääneet ottelut. Yksittäisen rivin hinta on 0,25 – 0,50 euroa.

Järjestelmässä haluttuihin kohteisiin voi tehdä useampia tulosvaihtoehtoja. Kohteita voi pelata joko varmana, (1, X tai 2) osittainvaihdeltuna, (1X, 12, tai X2) tai täysinvaihdeltuna (1X2).

Haravajärjestelmässä voi veikata useampia tulosvaihtoehtoja halvemmalla hinnalla kuin tavallisessa järjestelmässä. Haravajärjestelmällä ei kuitenkaan saa välttämättä päävoittoa vaikka kaikki kohteet olisivatkin oikein. Harava ainoastaan mahdollistaa päävoiton saamisen ja takaa pienempien voittoluokkien voitot.

Vakiota voi pelata myös joidenkin kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen sivuilla. Esimerkiksi Unibet tarjoaa vakioveikkausta sivustoillaan.

 

Kuinka pelata vakioveikkausta voitollisesti?

1. Missä kannattaa pelata vakioveikkausta?

Vakioveikkausta kannattaa pelata Veikkauksen sijaan kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen sivuilla. Veikkauksen palautusprosentti vakioon on ainoastaan 55 %, joka on huomattavasti pienempi kuin ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen palautusprosentit.

Ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla voi pelata vakioon verrattavissa olevaa peliä valitsemalla haluamansa pitkävetokohteet listalta. Kohteiden valitsemisen jälkeen pelaaja voi valita haluamansa järjestelmän, jonka avulla hän saa itselleen lisää voittoluokkia aivan kuten vakiossa. Tällä tavalla pelaaja saa itse valita kuinka monta kohdetta hän laittaa vakioriviinsä. Pelaaja saa myös päättää mitä kohteita riviin tulee ja minkälaisen järjestelmän hän haluaa tehdä.

 

2. Otteluanalyysin tekeminen

Otteluanalyysien teko on todella tärkeä osa vakioveikkausta. Huolellisesti tehdyt otteluanalyysit ovat voittavan pelaamisen perusta. Niiden avulla saadaan selville lopputuloksien todennäköisyydet jokaisesta ottelusta. Otteluanalyysien avulla saadut todennäköisyydet eivät tietenkään voi olla sataprosenttisen tarkkoja, mutta mitä enemmän otteluanalyysien tekoon käytetään aikaa, sitä tarkemmaksi todennäköisyydet muodostuvat.

Otteluanalyysien tekeminen tapahtuu vakiossa täysin samalla tavalla kuin pitkävedossa.

Ennen kauden alkua jokaiselle joukkueelle annetaan voimaluvut 1-10. Voimaluvut perustuvat joukkueen viime kauden tulokseen sekä kauden jälkeen tapahtuneisiin muutoksiin.

Ennen ottelua on otettava huomioon monta asiaa, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen. Näitä asioita ovat esimerkiksi edellisen ottelun ajankohta, loukkaantumiset, kotietu, kuntopuntari ja joukkueiden edelliset kohtaamiset.

Otteluanalyysien avulla saadaan jokaiseen kohteeseen todennäköisyydet eri lopputuloksille. Todennäköisyydet voivat olla esimerkiksi 50 % kotijoukkueen voitolle, 30 % tasapeliin ja 20 % vierasjoukkueen voitolle.

 

3. Ylikerrointen pelaaminen

Otteluanalyysin avulla saadut todennäköisyydet täytyy muuttaa kertoimiksi, että saadaan selville mahdolliset ylikertoimet. Todennäköisyydet muutetaan kertoimiksi yksinkertaisella kaavalla 1/ saatu todennäköisyys * 100. Jos todennäköisyydet ovat kotijoukkueen voitolle 50 %, tasapelille 30 % ja vierasjoukkueen voitolle 20 %, niin kertoimiksi tulee silloin:

1/50 * 100 = 2

1/30 * 100 = 3.33

1/20 * 100 = 5

Jos vedonvälittäjä tarjoaa esimerkiksi kotijoukkueen voitolle yli 2 kerrointa, niin se on ylikerroin ja sitä kannattaa pelata.

Ylikertoimien pelaaminen tuottaa käytännössä varmaa voittoa pitkässä juoksussa.

 

4. Bonukset

Jokaisen veikkaajan kannattaa hyödyntäävedonlyöntisivustojen tarjoamat bonukset. Pelureiden kautta on mahdollisuus saada yli 1000 euron arvosta bonuksia vedonlyöntisivustoille.