Moniveto ohjeet ja vinkit voitolliseen pelaamiseen

Moniveto on Veikkauksen kohde, jossa veikataan kahden tai useamman ottelun lopputulosta samaan vetoon. Supermonivedoksi kutsutaan peliä, jossa veikataan 4-6 ottelua. Tavallisen monivedon minimipanos on 20 senttiä ja supermonivedon minimipanos on 5 senttiä.

Moniveto säännöt

Moniveto säännöt veikkauspeleissä koskevat tärkeimmiltä osin moniveto voitonjakoa ja vedon peruuttamista. Tällä hetkellä moniveto yleensä perutaan ja panokset palautetaan pelurille jos valitussa monivedossa pelattavien kohteiden määrä on vähemmän kuin kaksi kohdetta.

Aikaisemmin moniveto panokset palautettiin aina, jos yksikin ottelu kyseisestä vedonlyöntikohteesta peruuntui. Lue tarkemmin jokaisen vedonlyöntisivun omat säännöt monivedossa käytettyjen panosten palauttamisesta, näissä saattaa olla sivukohtaisia eroja. Samalla vältyt yllätyksiltä moniveto voitonjakoa koskevissa asioissa.

Muut moniveto säännöt koskettavat pelin muita osa-alueita. Moniveto voitot ja voitonjako, moniveto kertoimet, panostaminen ja yleiset pelaamiseen liittyvät säännöt löytyvät kaikki tämän vedonlyöntimuodon sääntökokoelmasta, jotka löydät eri vedonlyöntitoimistoilta.

Nämä kannattaa käydä tarkastamassa säännöllisesti, sillä muutoksia voi näihin tulla aina silloin tällöin. Kun luet moniveto vihjeet, muista lisäksi tämän sivuston moniveto vinkit ja muista vertailla kohteiden kertoimet eri vedonlyöntisivujen osalta myös tämän pelilajin osalta.

  • Num
  • Peliyhtiö
  • Nappi
  • BONUS
  • Arvosana
  • Muuta

Monivetoa voi veikata myös ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla, joissa pelaaja saa itse yhdistää haluamiensa kohteiden tulosvedot yhdeksi vedoksi. Veikkaus päättää puolestaan itse mitkä ottelut se laittaa monivedon kohteiksi.

Useamman kuin yhden tulosvetokohteen veikkaaminen oikein on todella vaikeaa ja niinpä monivedon kertoimet nousevat usein todella suuriksi. Suurien kertoimien takia monivedon ei tarvitse osua oikein läheskään niin usein kuin pitkävedon tai tulosvedon. Itse asiassa ainoastaan yksi oikein mennyt moniveto vuodessa saattaa tehdä koko vuodesta voitollisen.

 

Voitollinen pelaaminen

1. Otteluanalyysin tekeminen ja ylikerrointen pelaaminen

Ohjeita otteluanalyysin tekoon ja ylikerrointen pelaamiseen löydät pitkävetoa ja tulosvetoa käsittelevistä artikkeleista.
Vaikka monivedon voitot ovat paljon suurempia kuin esimerkiksi tulosvedossa, on silti erittäin tärkeää veikata ylikertoimia. Ylikertoimien etsinnässä kannattaa jättää suosiolla väliin Veikkauksen monivedot ja siirtyä tarkastelemaan kansainvälisten vedonlyöntiyhtiöiden kertoimia.

 

2. Kassanhallinta

Monivedossa voittoja tulee paljon harvemmin kuin pitkävedossa tai tulosvedossa, mutta silloin kun rivi osuu kohdalle, niin voitot ovat yleensä todella suuria. Harvoin tulevien voittojen takia monivetoa pelatessa on tärkeää muistaa, että ei panosta yhteen vetoon liian suurta osaa pelikassastaan.

 

3. Järjestelmät

Usean tulosvedon veikkaaminen oikein samaan vetoon on todella vaikeaa ilman järjestelmän tekoa. Järjestelmässä joukkueille voidaan laittaa useampi kuin yksi maalimäärä vaihtoehto.
Esimerkki järjestelmä

HJK- FC Honka               2, 3 – 1
TPS- FC Inter                 1, 2 – 0, 1
FC Lahti- JJK                  1, 2 – 0, 1, 2

Järjestelmän hinta lasketaan kertomalla ensin maalimäärien vaihtoehdot keskenään, josta tullut summa kerrotaan monivedon panoksella. Panoksen ollessa 20 senttiä järjestelmän hinnaksi muodostuu:

2*1*2*2*2*3*0,2 = 9,60 euroa

Järjestelmien teossakin on syytä muistaa, ettei vedon yhteishinta nouse liian suureksi pelikassaan nähden.

 

4. Missä kannattaa pelata?

Monivetoa kannattaa veikata kotimaisen Veikkauksen sijaan Internetin ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla. Esimerkiksi Unibet ja Betsafe tarjoavat mahdollisuuden monivetojen tekemiseen. Erinomainen asia on se, että voit itse yhdistellä haluamasi kohteet, joista teet monivedon.

 

5. Bonukset

Vedonlyöntibonukset auttavat sinua tekemään pelaamisesta voitollista. Sivustomme kautta sinulla on mahdollisuus saada yhteensä yli 1000 euron bonukset rekisteröitymällä vedonlyöntisivustoille.

6. Psykologia

Monivetoa veikatessa voi turhautua helposti, koska voittavien yhdistelmien tekeminen on niin vaikeaa. Todella hyvällekin veikkaajalle voi tulla pitkiä voitottomia kausia monivedon parissa. Monivedon ohella on hyvä veikata joitain muitakin veikkausmuotoja, ettei liian pitkä kuiva kausi tuota liikaa stressiä ja kuihduta pelikassaa olemattomaksi.

BONUS: Uudelle tallettajalle 100€ talletusbonus
PELAA NYT

Loton todennäköisyyksiä ja matematiikka

Lottorivejä on olemassa 15 380 937 kappaletta, joten päävoiton todennäköisyys 1: 15 380 937 (0,0000065 %). Vuonna 2008 suomalaiset pelasivat lottoa 468,3 miljoonalla eurolla, joten Veikkaus kuittasi tästä itselleen 285,2 miljoonaa euroa (ennen maksettavia provisioita ja muita kuluja).

Keskimäärin kun pelaat lottoa saat siis panoksistasi takaisin 39,1 %. Lotossa on kuitenkin valtava varianssi, mikä johtuu siitä, että päävoiton ja muiden suurempien voittaminen on erittäin epätodennäköistä. Jos pelaat yhden rivin lottoa, niin voiton todennäköisyys on n. 1,2 % (4,5,6 tai 7 oikein).

 

Lotto järjestelmä ja harava

Pystyt pelamaan lottoa myös järjestelmänä, johon voit laittaa enemmän numeroita. Veikkauksen lotossa järjestelemärivinä pystyt pelamaan 8, 9, 10 sekä 11 numeron järjestelminä.

Haravajärjestelmä on epätäydellinen järjestelmä. Siinä on otettu valikoitu määrä rivejä kaikista perusriveistä, jotka voidaan muodostaa valituilla numeroilla. Haravajärjestelmä ei siis takaa täysosumaa, vaikka sinun numeroista kaikki osuisivat lapussa! Haravajärjestelmässä rivejä on huomattavasti vähemmän kuin täydellisessä järjestelmässä. Loton haravajärjestelmiä ovat 12, 13, 14, 15, 16 sekä 18 numeron haravat.

 

Loton suurimmat voitot

Loton ennätyspotti pelattiin kierroksella 36/2013, jossa voittaja kuittasi itselleen 12,8 miljoonaa euroa. Kierroksen oikeat numerot olivat 3,7,15,17,34,38,39 ja lisänumerot 2 ja 16. Loton toiseksi suurin voitto on 12,2 miljoonaa euroa, joka voitettiin kierroksella 43/2012.

Lottopelit muualla

Lotto on suosituin pelimuoto Suomessa ja sitä pystyy pelamaan myös muulla kuin Veikkauksella. Suomalaisille tuttu Unibet tarjoaa loton, kenon sekä muita vastaavia Veikkauksen pelejä. Unibetin casinopeleissä on selkeästi paremmat palautusprosentit kuin Veikkauksella. Pelit ovat erittäin viihdyttäviä ja mikä parasta, saat uutena asiakkaana 100 € talletusbonuksen Unibetille.