Fantasiapelit seuraava vedonlyönnin megatrendi?

by Toimitus

Fantasiapelit eri urheilulajeista ovat olleet jo pitkään suosittuja. Erilaisia simulaatioita on ollut käytössä 1990-luvulta alkaen, mutta yhä useampi laji tarjoaa jo vedonlyöntiä urheilusta ns. fantasiapelaamisen kautta.

Vedonlyöntiyhtiöt etsivät luonnollisesti jatkuvasti erilaisia vedonlyöntikohteita, jotka ovat mielellään sellaisia, joissa on erityisesti jatkuvuutta ja mielenkiintoa riittää. Moni tämän sukupolven pelaaja on pelannut erilaisia simulaatiopelejä urheilun puolelta, kuten FIFA-jalkapallo ja NHL-lätkäpelisarjan pelejä. Moni on epäonnekseen haukannut myös palasen Football Manager –pelisarjaa, siihen jos mihin jää todellakin kiinni jos vähänkään jalkapallo ja managerointi itsessään kiinnostaa. Puhtaaseen simulaatioon perustuvat pelit ovat erittäin suosittuja ja näistä on järjestetty myös erilaisia rahaliigoja, mutta se menee sitten kategoriassa enemmän jo eSports vedonlyönnin puolelle. Yksi virtuaalilaseja hyödyntävä urheilumuoto taase on Drone Racing.

Vedonlyöntiyhtiöiden virtuaalivedonlyöntipelien lisäksi nämä olisivat mainio lisä vedonlyöntifirmojen tarjontaan, mutta ainakaan vielä ei näitä pelejä liiemmin näy vedonlyöntifirmojen listoilla. Ja jos näkyvät, niin nämä voisivat kuulua eSports vedonlyöntimuodon listoille. Toistaiseksi tuo ala on kuitenkin vedonlyönnin puolelta keskittynyt erilaisiin taistelupeleihin. No, onhan periaatteessa urheilukin sitä, mutta suositut joukkuelajit ovat niitä suosituimpia pelejä.

BONUS: 100% 100€ asti
PELAA NYT

Valmentajapelit isossa nosteessa

Jo pitkään nouseva trendi on ollut erilaiset valmentajapelit, joissa pelaaja urheilulajista riippumatta valitsee joko pelikentällisen tai vaikkapa kustomoidun pelaajiston, joka sitten taistelee muiden joukkueiden kanssa pisteistä ja monessa tapauksessa palkintona on ihan riihikuivaa rahaa tai tavarapalkintoja. Kaveriporukka voi luoda myös oman liigansa, jossa on sovitut pisteidenkeruumahdollisuudet ja sitä myötä myös mahdollisesti kokonaispotti joka jaetaan sitten voittajien kesken etukäteen sovittavan palkintojenjaon mukaan.

Suosittuja ovat vuosittain pyörivät urheilusarjat niin jalkapallon, jääkiekon kuin koripallonkin puolelta, samoin erilaisia fantasiapelejä on saatavilla myös erilaista tapahtumista kuin jääkiekon MM-kisoista ja jalkapallon arvokisoista. Jalkapallon MM 2018 tulee taatusti tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia fantasiapelejä joista on mahdollisuus voittaa rahaa.

Hyvänä esimerkkinä on kotimaisesta jääkiekkoliigasta toimiva Liigapörssi, joka kerää tuhansia pelaajia pelaamaan peliä Liigapelien seuraamisen ohella. Sama organisaatio järjestää myös jääkiekon MM-kisoista oman turnauksensa. Vielä isommat ympyrät ovat mm. Yahoon ja ESPN:n omissa ammattilaisliigojen sarjoissa, joissa käytännössä lyödään vetoa oman joukkueen avulla NHL:n, NBA:n, NFL:n ja Baseballin ammattilaisliigojen peleistä. Kyseessä on varsin iso ala varsinkin Amerikan mantereella, mutta koko ajan ala kasvattaa suosiotaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Esimerkiksi Valioliigan fantasialiigoihin osallistuu kymmeniä tuhansia pelaajia ympäri Eurooppaa, myös Suomesta.

Perusta oma liiga tai pelaa muita pelaajia vastaan

Periaatteessa pelaaja lyö vetoa oman joukkueensa puolesta osallistuessaan fantasiadraftiin tai omalla joukkueellaan pisteiden keruuseen. Jotkut pelit ovat täysin ilmaisia pelata, toisissa peleissä on buy-in eli sisäänosto. Hyvänä esimerkkinä voisi tässä kohtaa mainita vaikkapa Fanteam-sivuston, joka tarjoaa tällä hetkellä jalkapalloon, jääkiekkoon ja koripalloon erilaisia turnauksia. Kannattaa käydä tutustumassa, sillä näiden pelien avulla saa mainiosti lisäjännitettävää peleihin. Esimerkiksi Valioliigasta on olemassa koko kauden kestäviä fantasialiigoja tai sitten vain yhden ottelukierroksen tai ottelupäivän kestäviä pelejä. Tutustu eri sivustojen tarjontaan ja tee suosikkiliigan seuraamisesta vieläkin mielenkiintoisempaa. Oikeisiin otteluihin perustuvat kisailut ovat mainio tapa tienata vedonlyönnin lisäksi.