Jääkiekko olympialaiset 2018 Pyeongchang

Nyt on hyvä hetki rekisteröidä pelitili ComeOn! sivustolle mikäli sinulla ei vielä sellaista ole. Tallettamalla 10 euroa saat 50 euroa pelitilillesi. Come on!

Pyeongchang jääkiekko 2018

Olympialaiset, jääkiekko ja Leijonat. Siinä varmasti kolmikko joka kiinnostaa penkkiurheilijaa niin yhdessä kuin erikseen. Leijonat lähtee hakemaan vuoden 2018 olympialaisista vähintään mitalia, isoin tavoite on luonnollisesti olympiakulta. Ainakin vedonlyöntikertoimien mukaan Suomella on mahdollisuus siihen mitaliin, mutta kultaa pidetään aika kaukaa haettuna. Toivottavasti Leijonat todistavat nämä luulot vääriksi!

Olympialaiset 2018 järjestetään Etelä-Korean Pyeogchangissa ja naisten osalta jääkiekon alkulohkon pelit lähtevät käyntiin 9.2.2018 ja miesten osalta pelit alkavat 14.2.2018. Naisleijonien finaali pelataan 22.2. ja miesten 26.2. Toivottavasti molemmissa turnauksen jääkiekko-ottelussa tullaan näkemään suomalaisväriä kentällä. Miesten pelit tullaan pelaamaan Gangneung Hockey Centre –nimisellä peliareenalla, naisten pelit pelataan pienemmällä Kwandong Hockey Centre –areenalla. Ensin mainittuun jääkiekkopyhättöön mahtuu 10 000 katsojaa ja jälkimmäiseen 6 000 katsojaa. Kaikesta päätellen puitteet olympialaisten jääkiekkoturnaukseen ovat kunnossa.

Tällä kertaa mukana ei ole NHL-ammattilaisia, joten kaikki parhaat pelaajat eivät ole paikalla. Tämä luonnollisesti tasoittaa turnausta melkoisesti, sillä Kanadan ja USA:n joukkueet jäävät nyt ilman suurimpia tähtiä. Toki Suomelta, Ruotsilta ja Venäjältä puuttuu NHL:n päätöksen myötä myös isoja pelaajia, mutta KHL ja Euroopan muut huippusarjat takaavat kyllä varsin tasokkaat olympialaiset jääkiekon osalta.

Olympialaisten jääkiekon sarjajärjestelmä

Miesten jääkiekon olympiaturnaukseen osallistuu 12 maata, näistä yksi maa on Etelä-Korea. Kisaisäntänä paikan lunastanut maa on muutenkin pelannut nousujohteisesti, se lunasti paikan ihan pelaamalla vuoden 2018 Jääkiekon MM-kisoihin, jotka pelataan myöhemmin tänä vuonna Tanskassa.

12 joukkuetta on jaettu kolmeen lohkoon. Alkusarjassa joukkueet pelaavat kaikki lohkon toisia joukkueita vastaan. Lohkojen voittajat pääsevät suoraan puolivälieriin ja samoin paras lohkokakkonen on jo varmistanut paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja puolivälierissä. Loput joukkueet pelaavat karsintakierroksen ja näiden otteluiden voittajat etenevät sitten puolivälieriin.

Puolivälierien neljästä otteluparista jälleen voittajat jatkavat välieriin ja välierien voittajajoukkueet etenevät vuoden 2018 olympiafinaaliin. Tappion karvasta kalkkia nielleet kaksi häviäjää kohtaavat ottelussa jossa ratkotaan olympiapronssi. Olympialaiset 2018 saavat jääkiekon osalta kruununsa luonnollisesti olympiafinaalissa. Naisten olympiafinaali jääkiekossa on torstaina 22.2.2018 aamulla Suomen aikaa, Miesten finaali pelataan sunnuntai-aamuna 25.2.2018

Olympialaiset 2018 Pyongchang miesten jääkiekon alkulohkot:

A-lohko:

 • Kanada
 • Tsekki
 • Sveitsi
 • Etelä-Korea

B-lohko:

 • Venäjä
 • USA
 • Slovakia
 • Slovenia

C-lohko:

 • Ruotsi
 • Suomi
 • Norja
 • Saksa

Vedonlyönti 2018 olympialaisten jääkiekosta

Olympialaiset 2018 ja jääkiekko sopivat erinomaisesti yhteen vedonlyönnin kanssa. Tarjolla on paljon turnauksen etukäteisvetoja, joissa voi lyödä mitalistien lisäksi vetoa mm. alkulohkojen sijoituksesta, joukkueiden välisestä sijoittumisesta ja esimerkiksi olympialaisten parhaasta pistemiehestä. Mitä lähemmäksi olympia-jääkiekon alkua päästään, sitä runsaampaa eri vedonlyöntitoimistojen vetotarjonta tulee olemaan.

Olympialaisten vedonlyönnissä jääkiekon osalta vedonlyönti kuitenkin keskittyy itse peleihin. Yksittäisestä peleistä voi olla tarjolla jopa satoja eri kohteita, esimerkiksi leijonien peleistä voit lyödä vetoa maalintekijöistä, tuloksesta, erätuloksesta, ottelun maalierosta tai vaikkapa siitä jättääkö Suomi vastustajansa nollille tai nähdäänkö ottelussa kenties jatkoaika tai vaikkapa rangaistuslaukaukset. Jokaisen ottelun pre-match vetokohteet löydät jokaiselta vedonlyöntisivustolta joka suomalaisille vedonlyöjille pelejä tarjoaa.

Olennainen osa jääkiekkovedonlyöntiä on tietenkin nopeatempoinen live-vedonlyönti. Tämä veikkauslaji tuo vedonlyöjälle runsaasti vaihtuvilla kertoimilla olevia vedonlyöntikohteita ruudulle, voit toki lyödä vetoa omalla mobiililaitteellasi tai tietokoneella, riippuen hieman oletko ottelun aikana liikkeellä, kisastudiossa tai jopa paikan päällä. Olympia jääkiekko 2018 tulee tarjoamaan valtavasti erilaista vedonlyöntiä koko kisojen ajan.

Olympialaiset Jääkiekko vedonlyöntitarjoukset

Olympialaiset 2018 tulee taatusti tarjoamaan entistä enemmän erilaisia vedonlyöntitarjouksia eri vedonlyöntiyhtiöiltä. Nämä vedonlyöntikampanjat voivat olla kohdistettu esimerkiksi Leijonien otteluihin tai koko olympialaisia ajatellen. Perinteisesti on nähty ilmaisvetoja Leijonien peleihin tai jopa riskittömiä vetoja joko tietokoneen selaimella tai mobiililaitteella pelaten.

Tulemme päivittämään tähän osastoon parhaimmat vedonlyöntitarjoukset joita olemme löytäneet vedonlyöntimarkkinoilta. Olemme aivan varmoja että Leijona-kiekon ja jääkiekon ystäville on jälleen tarjolla todella upeita vedonlyöntikampanjoita ja herkullisia kiekkokertoimia. Ja kannattaa vierailla betsisivustojen kampanjasivustoilla päivittäin, tarjolla voi olla jälleen kiekkopalkintoja parhaasta päästä.

Leijonat kohti olympiamitalia?

Leijonat mitalin perässäSuomi lähtee Pyeongchangin vuoden 2018 olympialaisiin tavoittelemaan jälleen mitalia. Jälleen kerran Suomen kertoimet mitalista tai voitosta ovat sitä luokkaa että Leijoniin ei pahemmin uskota, mutta viime olympialaisten historia osoittaa sen että Suomi on yksi menestyneimmistä joukkueista mitä tulee mitaleihin. Suomi otti ensimmäisen olympiamitalin (hopea) jääkiekossa vuoden 1988 Calgaryn olympiakisoissa. Albertvillessä 1992 Suomi jäi harmittavasti ilman mitalia, mutta 1994 Lillehammerissa Suomi oli jälleen pronssilla, samoin kuin 1998 Naganon olympialaisissa.

Vuoden 2002 olympialaiset Salt Lake Cityssä jättivät Leijonat jälleen ilman mitalia, mutta sen jälkeen Suomi onkin ollut mitaliputkessa. 2006 Torinon kisoissa tuli harmittavasti olympiahopeaa Ruotsin jälkeen, Vancouverissa 2010 Suomi oli jälleen upeasti kolmonen, samoin kuin vuoden 2014 Sotshissa sijoitus oli kolmas. Historian valossa Suomella on hyvät mahdollisuudet vähintään tuohon pronssimitaliin, mutta vasta turnaus sitten loppujen lopuksi näyttää missä Leijonat vuoden 2018 olympialaisten jääkiekon mitalitaulukossa on. Kultahan Suomelta vielä puuttuu, mutta kertoimet siihen on melkoisen suuret.

Leijonat olympiajoukkue 2018

Suomen Leijonat eli miesten maajoukkue 2018 järjestettäviin olympiakisoihin valittiin 22.1.2018. Joukkueeseen mahtuu paljon kokemusta ja sopivasti nuoruutta ja vain Jonas Enlund tuli joukkueeseen viimeaikaisten peliesitysten kautta, eli EHT-turnausten peliesitysten perusteella.

Maalivahdit olympialaisissa Leijonien osalta ovat Mikko Koskinen, Karri Rämö ja Juha Metsola. Lauri Marjamäki luottaa näin ollen kokonaan KHL-liigan maalivahteihin ja kieltämättä tämä on parasta mitä on tarjolla. Huippunimistä mm. Joni Ortio ja Eero Kilpeläinen jäivät ulos.

Puolustukseen valittiin Lasse Kukkonen kapteenisi, Tommi Kivistö, Mikko Lehtonen, Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Miika Koivisto, Atte Ohtamaa ja Miro Heiskanen. Rannalle jäi sellaisia nimiä kuten Jyrki Jokipakka, Ville Lajinen ja Olli Juolevi.

Hyökkääjistä valittiin Marko Anttila, Julius Junttila, Eeli Tolvanen, Joonas Kemppainen, Jani Lajunen, Jonas Enlund, Petri Kontiola, Mika Pyörälä, Jarno Koskiranta, Oskar Osala, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Jukka Peltola ja Veli-Matti Savinainen. Rannalle tällä kertaa jäivät Jarkko Immonen, Mikael Ruohomaa, Ilari Filppula ja Tomi Kallio, jota monet odottivat maajoukkueeseen.

Miesten jääkiekko pelataan Etelä-Koreassa 14.-25. helmikuuta, alkusarjassa Suomi kohtaa Saksan, Norjan ja Ruotsin. Tässä vielä valittu joukkue ja seurajoukkueet:

Maalivahdit

 • 19 Koskinen Mikko, SKA Pietari, KHL
 • 31 Rämö Karri, Jokerit Helsinki, KHL
 • 77 Metsola Juha, Amur Habarovsk, KHL

Puolustajat

 • 2 Lehtonen Mikko, Tappara Tampere, Liiga
 • 4 Kivistö Tommi, Jokerit Helsinki, KHL
 • 5 Kukkonen Lasse, Kärpät Oulu, Liiga
 • 18 Lepistö Sami, Jokerit Helsinki, KHL
 • 38 Hietanen Juuso, Dynamo Moskova, KHL
 • 42 Heiskanen Miro, HIFK Helsinki, Liiga
 • 50 Koivisto Miika, Kärpät Oulu, Liiga
 • 55 Ohtamaa Atte, Ak Bars Kazan, KHL

Hyökkääjät

 • 12 Anttila Marko, Jokerit Helsinki, KHL
 • 13 Junttila Julius, Kärpät Oulu, Liiga
 • 20 Tolvanen Eeli, Jokerit Helsinki, KHL
 • 23 Kemppainen Joonas, Salavat Julajev Ufa, KHL
 • 24 Lajunen Jani, HC Lugano, NLA
 • 25 Enlund Jonas, Sibir Novosibirsk, KHL
 • 27 Kontiola Petri, Lokomotiv Jaroslavl, KHL
 • 37 Pyörälä Mika, SC Bern, NLA
 • 40 Koskiranta Jarno, SKA Pietari, KHL
 • 62 Osala Oskar, Metallurg Magnitogorsk, KHL
 • 65 Manninen Sakari, Örebro HK, SHL
 • 70 Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa, KHL
 • 81 Peltola Jukka, Tappara Tampere, Liiga
 • 86 Savinainen Veli-Matti, Jugra Hanty-Mansijsk, KHL

Olympialaiset 2018 televisiointi

Olympialaisten televisiointi on Suomessa ollut perinteisesti YLE:n heiniä, mutta vuoden 2018 aikana tuo muuttuu oleellisesti. Olympialaisten televisiointioikeudet ovat vuosina 2018 – 2014 Discovery Communication –yhtiön hallussa. Suomen osalta tämä tietää jääkiekon osalta sitä, että jääkiekon olympialaisten miesten turnaus tullaan näkemään Suomessa TV5 ja Eurosport kanavilla. Eurosport tulee esittämään kaikki olympialaisten ottelut ja TV5 tulee näyttämään Leijonien pelit, välierät ja mitalipelit. Ottelut selostaa Oskari Saari, joka on aikaisemmin selostanut mm. Formula 1 kisoja ja tänä talvena myös Liiga-otteluita.

Leijonien alkulohkonpelit Olympialaiset Pyeongchang 2018

 • Torstai 15.2. klo 05:10 Suomi – Saksa
 • Perjantai 16.2. klo 14:10 Suomi – Norja
 • Sunnuntai 18.2. klo 14:10 Ruotsi – Suomi

Pyeongchang 2018 otteluohjelma ja tulokset

Miesten osalta olympiakiekko alkaa keskiviikkona 14.2.2018. Otteluiden alkamisajankohta on hieman erilainen mihin moni jääkiekon ystävä on tottunut, aikaeron vuoksi ensimmäiset ottelut alkavat jo 5:10 Suomen aikaa. Toinen otteluiden alkamisajankohta on 9:40 ja suurin osa peleistä alkaa iltapäivällä kello 14:10. Poikkeuksena on finaali, jonka alkamisajankohdaksi on ilmoitettu kellonaika 6:10.

Keskiviikko 14.2.2018

 • 14:10 USA – Slovenia
 • 14:10 Slovakia – Venäjä

Torstai 15.2.2018

 • 05:10 Suomi – Saksa
 • 09:40 Norja – Ruotsi
 • 14:10 Sveitsi – Kanada
 • 14:10 Tšekki – Etelä-Korea

Perjantai 16.2.2018

 • 05:10 USA – Slovakia
 • 09:40 Venäjä – Slovenia
 • 14:10 Ruotsi – Saksa
 • 14:10 Suomi – Norja

Lauantai 17.2.2018

 • 05:10 Kanada – Tšekki
 • 09:40 Etelä-Korea – Sveitsi
 • 14:10 Slovakia – Slovenia
 • 14:10 Venäjä – USA

Sunnuntai 18.2.2018

 • 05:10 Saksa – Norja
 • 09:40 Tsekki – Sveitsi
 • 14:10 Kanada – Etelä-Korea
 • 14:10 Ruotsi – Suomi

Puolivälieräkarsinnat:

Tiistai 20.2.2018

 • 05:10 Karsinta 1
 • 09:40 Karsinta 2
 • 14:10 Karsinta 3
 • 14:10 Karsinta 4

Puolivälierät:

Keskiviikko 21.2.2018

 • 05:10 Puolivälierä 1
 • 09:40 Puolivälierä 2
 • 14:10 Puolivälierä 3
 • 14:10 Puolivälierä 4

Välierät:

Perjantai 23.2.2018

 • 09:40 Välierä 1
 • 14:10 Välierä 2

Pronssiottelu:

Lauantai 24.2.2018

 • 14:10 Pronssiottelu

Finaali:

Sunnuntai 25.2.2018

 • 06:10 Finaali

Rekisteröidy nyt ComeOn! –pelisivustolle ja hyödynnä todellinen lämäri omaan betsiarsenaaliisi. Sen lisäksi että sivusto tarjoaa erinomaisia kertoimia, se tarjoaa myös ensitallettajille varsin herkullisen ensitallettajan bonuksen. Oman 10 euron talletuksen päälle ComeOn! tarjoaa peräti 40 euroa, joten kympin talletuksella saat pelitilillesi pelirahaa 50 euroa!