Euroviisut 2017 Vedonlyönti

Euroviisut ovat suomalaisille pyhä asia. Vaikka monta kertaa kisoista on tullut viimeinen sija, on suomalaisten usko Euroviisuissa menestymiseen ollut jostain ihmeen ja kumman syystä vahva. Tämä usko palkittiin tasan 10 vuotta sitten kun Lordi nappasi Euroviisujen voiton Ateenassa. Voi sitä ilon ja riemun päivää ja sitä juhlahumua joka siitä seurasi! Euroviisut 2016 järjestettiin Tukholman Globen-areenalla ja juontajina toimivat Petra Mede ja viime vuoden voittaja Måns Zelmerlöw. Voiton vei Ukraina ja Jamala, joten toukokuussa Eurovision Song Contest eli Euroviisut järjestetään Kiovassa, Ukrainassa.

Suomessa tätä nykyä valitaan Euroviisuedustaja UMK:n eli Uuden Musiikin Kilpailun avulla. Tänä vuonna todella tasokkaan kisan voittoon nousi lopulta Norma John kappaleellaan ”Blackbird”, joka päihitti finaalissa muut esiintyjät. Norma Johnin voitto oli lievä yllätys, sillä vedonlyöntitoimistojen kertoimet lupasivat ihan muiden esitysten taistelevan Suomen Euroviisupaikasta. No, toivottavasti tämä hieman tummempi ja skandinaavisen karu balladi valloittaa eurooppalaisyleisön sydämet.

Isommin Suomen voittoon ei vielä ennen finaalia uskota ja Euroviisujen formaattiin kuuluu nykyään ensin karsinnat ja sitten finaali. 1. semifinaali lauletaan ja kisataan Kiovassa tiistaina 9.5. ja toinen semifinaali heti perään torstaina 11.5. Itse Euroviisu finaali kisataan lauantaina 13.5. Ukraina isännöi Euroviisuja nyt toisen kerran, edellisen kerran Euroviisut pidettiin täällä 2005.

 

Euroviisuhuumaa toukokuussa

Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia ovat automaattisesti finaalissa yhdessä isäntämaa Ukrainan kanssa. Mukana on myös Australia, joka teki ensiesiintymisen toissa vuonna. Tänä vuonna se joutuu karsimaan paikasta finaaliin ja se esiintyy ensimmäisen semifinaalin toisena esiintyjänä. Jokohan Euroviisut 2017 olisi Australian vuosi voittaa? Suomi esiintyy saman semifinaalin ensimmäisen puoliskon viimeisenä kappaleena.

Euroviisut 2017 kisataan viime vuodeksi muuttuneen pisteytysjärjestelmän kanssa, ja aikaisemman pistejärjestelmän mukaan tuomariston ja yleisöäänten yhteispisteet olivat jokaisen maan pisteet. Viime vuonna jokaisen maan tuomaristo antoi omat pisteet ja tämän jälkeen kerrottiin puhelinäänestyksen yhteenlasketut pisteet alkaen vähiten puhelinääniä saaneista. Tämä takasi jännityksen televisiolähetyksen loppuhetkille saakka ja saamaa on luvassa vuoden 2017 Euroviisuissa.

Lyö vetoa suosikista ja ole itsekin voittaja

Euroviisu veikkaus on lähes yhtä jännittävää kun itse kilpailu! Jos sinulla on oma suosikki voittajaksi jo nyt, voit toki lyödä vetoa voittajan puolesta vaikkapa heti lukuisilla eri nettivedonlyöntisivustoilla. Hyviä kertoimia on jo nyt tarjolla, vaikka ei ole tietoa tai edes hyvää arvausta pääseekö kyseinen maa ja esiintyjä itse finaalin. Kertoimet kertovat jo nyt asiantuntijoiden mielipiteen, mutta yllätyksiä voi kärkikymmenikössä tapahtua useita. Ruotsin kerroin toissa vuonna oli 9.00 ja sillä se oli neljänneksi pienin kerroin, joten ennakkosuosikki Italia ei sitten lopulta vienyt palkintoa. Kai löit tuolloin vetoa Ruotsin puolesta?

Kertoimia Euroviisuihin tulee pian eri vedonlyöntitoimistoille, tosin alustavan kalenterin mukaan viimeisimmät maat tulevat ilmoittamaan omat osallistujansa vasta maaliskuussa 2017.

Euroviisut 2017 vedonlyöntiä voit löytää mm. Betsafen vedonlyöntiosastolta, Betssonilta, Unibetiltä, ja NordicBetillä ja varmasti mitä lähemmäksi laulukisoja mennään, myös muilta sivustoilta. Muista vertailla kertoimia ja nappaa parhaat tarjoukset itsellesi.

Valittuja voittokertoimia

Tulemme tähän päivittämään vuoden 2017 Euroviisut voittajakertoimia, tässä alapuolella näet vuoden 2016 Euroviisujen kertoimet. Huomaa että voittaja Ukrainan voitosta sai jopa 18.00 kertoimen, saitko kiinni tämän vedon?

Venäjä 2.75 2.70 2.70 2.75 2.70
Ruotsi 7.50 6.00 7.50 8.50 6.00
Australia 12.00 8.00 8.00 11.00 8.00
Ukraina 15.00 15.00 15.00 18.00 15.00
Suomi 251.00 85.00 85.00 151.00 85.00
 

Lisäksi eri vedonlyöntiyhtiöt antavat kertoimet erikoisvedoille. Mitä lähempänä Euroviisut ovat, sitä enemmän Euroviisuista tulee erikoisvetoja tarjolle. Ja semifinaalien jälkeen kun finaalissa esiintyvät biisit ovat selvillä, tulee vedonlyöntikohteita vieläkin enemmän tarjolle. Tarkasta oman vedonlyöntifirmasi tarjonta ja lyö vetoa Euroviisuista 2017 ja jännitä itse mukana!

Omaan kisastudioon voi itse kehitellä vaikkapa vedonlyöntiä näiden oikeiden rinnalle. Panoksena voi olla vaikkapa seuraavan kisastudion popkornit. Suosittu vedonlyöntikohde on eri maiden antamat pisteet. Menevätkö naapuriin vai tulevatko kenties Suomelle? Pistelasku samalla lailla kuin mitä se oikeassakin pistelaskussa menee. Jos haluat pientä helpotusta, lyökää kisastudion kanssa vetoa vaikkapa pisteistä 8, 10 ja 12. Jää aikaa muuhunkin kuin pistelaskuun.

Toivotaan että Suomen Norma Jean kappaleella Blackbird pääsee Euroviisujen finaaliin ja menestyy siellä mahdollisimman hyvin! Lyö vedot hyvissä ajoin ennen ensimmäistä semifinaalia (9.5.2017) ja vielä ennen lauantain 13.5. Euroviisufinaalia.