NHL:n suomalaiset maalivahdit kaudella 2016-2017

Toimitus|20/12/2016

Suomalaiset maalivahdit ovat viime vuosina olleet varsin kovaa valuuttaa NHL:ssä. Isoimmin tällä hetkellä luotetaan suomalaisiin kassareihin Dallas Starsissa, jossa pelaavat Antti Niemi ja Kari Lehtonen. Monet ovat tätä valintaa kritisoineet, mutta ihan hyvin ovat miehet pelanneet, varsinkaan kun Dallasin puolustus ei ole se kaikkein kovin tässä liigassa. Vai montako pelaajaa tiedät heittää lonkalta Dallasin puolustuksesta suomalaisten Esa Lindellin ja Julius Hongan lisäksi?.

nhl-vahdit

Nashvillessä voitaisiin periaatteessa mennä myös kahdella suomalaisvahdilla, sillä monivuotinen ykkösmaalivahti Pekka Rinne on saanut Juuse Saroksesta oivan kirittäjän, mutta myös Marek Mazanec on toiminut Rinteen kakkosena eli luukunavaajana. Luukkua on päässyt tällä kaudella avaamaan myös Antti Raanta, joka on samalla tosissaan haastanut New York Rangersin ykkösmaalivahtia Henrik Lundqvistia. Eniten voittoja tällä hetkellä pelaavista suomalaisvahdeista on kuitenkin tällä hetkellä Boston Bruinsin Tuukka Raskilla, joka on 24 startista kerännyt 16 voittoa. Pekka Rinteellä aloituksia on saman verran, mutta voittoja on 12 kappaletta. Torjuntaprosenteissa ykkösenä on neljä ottelua pelannut Juuse Saros (94,6%), kakkosena Antti Raanta (94,1%) ja kolmosena Tuukka Rask (93,2%).

Vielä farmissa

Lähellä NHL paikkaa on myös Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo, mutta ainakin alkukausi on mennyt AHL:ssä Cleveland Monstersin riveissä. 22-vuotiaalla kassarilla on kuitenkin mainio tulevaisuus edessä, sen kertovat jo viime vuoden otteet NHL-peleissä. Täksi kaudeksi rapakon taakse lähti pienempään kaukaloon totuttelemaan myös HIFK:n Ville Husso, joka ei ole kuitenkaan päässyt tulokasleirin jälkeen pelaamaan ylhäällä, kohtalona on ollut farmin farmi, eli Missouri Mavericks. Jälki siellä ei ole ollut kovin vakuuttavaa, mutta kokemusta ainakin karttuu koko ajan.

Tulevaisuuden nimiä ovat myös Kasimir Kaskisuo, jolla on sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa, Henri Kiviaho jolla sopimus Dallas Starsin kanssa, Eetu Laurikainen jolla on kaksisuuntainen sopimus Edmontonin kanssa, sekä Christopher Gibson, jolla on pahvi allekirjoitettuna New York Islandersin kanssa. Viime kaudella Calgaryssä torjunut veteraanimaalivahti Karri Rämö on pelannut alkukaudesta Toronto Marliesin riveissä ja huhut vievät Rämöä jopa Maple Leafsin joukkueeseen.

Mielenkiintoista on myös nähdä miten läpi Suomen Nuorten U20 kisoihin valitut maalivahdit, TPS:n Karolus Kaarlehto, JYPin Markus Ruusu ja niinikään JYPissä pelaava Veini Vehviläinen lyövät kisoissa läpi. Näistä Markus Ruusulla on jo NHL varaus vuoden 2015 kuudennelta kierrokselta (Dallas Stars)

NHL-sankareita voi seurata ja heidän otteistaan voi lyödä vetoa lähes joka päivä tai oikeastaan yö. 10Bet tarjoaa ensitalletuksella peräti 50% bonuksen aina 200 euroon saakka, joten tuo bonus kannattaa käyttää hyväksi ja betsata vaikkapa NHL-kohteita. Koodi on FD200.

Viime aikoina liekeissä ollut Tuukka Rask on noussut mukavasti Vezina-trophy, eli NHL:n kauden paras maalivahti -ehdokkaaksi, mutta ainakin toistaiseksi kertoimissa ovat edellä Montrealin Carey Price, Minnesotan Devan Dubnyk, Washingtonin Braden Holtby, New Jerseyn Cory Schneider ja Edmontonin Cam Talbot. Kausi on kuitenkin pitkä ja mikäli tahti jatkuu samana voidaan Tuukka Raskin nimeä kuulutella kauden päätteeksi palkintogaalassa.

Lyö vetoa NHL-peleistä 10Betillä