Liiga 2017 – 2018, läpilyöntejä ja jäähyväiskausia?

Toimitus|23/08/2017

Liiga 2017 – 2018 tulee jälleen tarjoamaan pelaajien läpilyöntejä ja kolikon kääntöpuolena varmasti joillain pelaajilla on edessään se viimeinen pelikausi ainakin Liigatasolla. Liigan tilastojen mukaan tulevalla kaudella pelaa vielä kuusi pelaajaa joiden syntymätodistuksessa lukee 1970-luvun vuosiluku. Osaisitko nimetä nuo kuusi ihan lonkalta?

Vinkkeinä voidaan antaa se, että näistä kaksi on maalivahtia, kaksi ulkomaalaista ja peräti kolme pelaa TPS:ssä tällä kaudella. Entä kuka on Liigan tilastojen mukaan vanhin pelaaja? No päästetään lukijat piinasta ja Googlen käytöstä, vanhin pelaaja on SaiPan maalivahti Jussi Markkanen, joka on jo täyttänyt jo 42 vuotta tämän vuoden toukokuussa. Eric Perrin täyttää marraskuun 1. päivä 42-vuotta, saman kuun 7. päivä Ville Vahalahti täyttää 40. Heidän väliin mahtuu vielä Tomi Kallio, joka täytti 40 tämän vuoden tammikuun lopussa.

Ensi vuoden helmikuun puolessa välissä Niklas Bäckström täyttää 40 vuotta ja Henrik Tallinder on viimeinen 1970 –luvulla syntynyt peluri Liigassa. Tallinder on syntynyt tammikuun alkupuolella 1979. Vähiin käy 70-lukulaiset liigassa ja voikin olla että ensi kaudella heitä ei ole enää yhtään. Mutta siitä ei välttämättä kannata lyödä vetoa.

Erikoistarjous
nordicbet
Kiekkokausi alkuun erikoistarjouksilla!
PELAA NYT

Nuoria tulokkaita Liigaan

Liigaan on jälleen tulossa useampi tulokaspelaaja ja Liigan tilastojen mukaan nuorimmat ovat 16-vuotiaita, eli vuonna 2001 syntyneitä. KalPan Leevi Aaltonen ja Jukureiden Mikko Kokkonen ovat ainoat 2001 –vuosimallia olevat pelaajat jotka on ennen Liigakauden alkua merkitty tilastoihin. Toki kauden aikaa heitä voi vielä tulla tilastoihin lisää. Kun kauteen lähdetään, on JYPin Anttoni Honka vielä hetken aikaa 16 vuotias ja KalPan Arttu Ruotsalainen on täyttänyt 17 elokuun loppupuolella.

Yksi mielenkiintoisimmista liigatulokkaista on varmasti Petrus Palmu, joka on ehtinyt tehdä jo kovaa jälkeä rapakon toisella puolella. Tälle kaudelle TPS:ään siirtynyt Palmu on loukkaantumisen takia sivussa, mutta tulee varmasti väläyttelemään isosti tällä kaudella vaikka parikymppisellä pelaajalla ei ole pituutta kuin 169 senttiä. Kolossiosastoa edustavat tulokaspelaajat, HPK:n Miro Karjalainen ja Markus Niemeläinen. Karjalaisella on toki alla muutamia Liigapelejä HIFK:sta, mutta lasketaan siis tulokkaaksi.

Tulokaspelaajiksi laskettavien pelaajien joukossa on paljon mielenkiintoisi nimiä. HIFK:n Juha Jääskä on jo ehtinyt väläytellä harjoituskaudella. HPK:n maalivahtiosastolla jatkaa NHL-varauksen saanut Ukko-Pekka Luukkonen. HPK:n Tuulolan klaanista Eetu pelaa edelleen tulokasstatuksella, Pelicansissa Liigassa debytoi Marko Jantusen poika Jonne Jantunen, Ässissä niin ikään isänsä Mikaelin jalanjäljillä Jesperi Kotkaniemi. Näiden lisäksi nähdään paljon mielenkiintoisia nuoria pelaajia Liigassa, jotka todennäköisesti tullaan ensi kesänä varaamaan NHL:ään.

Lyö vetoa Liigan 2017 – 2018 tapahtumista

Liiga 2017 – 2018 alkaa perjantaina 8.9., joten nyt on hyvää aikaa lyödä vetoa tulevan kauden tapahtumista. Samalla kannattaa katsastaa mitä kaikkea eri vedonlyöntiyhtiöillä on tarjolla kohteiden ja bonusten muodossa. NordicBet tarjoaa ennen kautta kertoimia Liigan parhaasta joukkueesta niin runkosarjassa kuin pudotuspelien jälkeen.

Tappara (3.50), JYP (5.75) ja HIFK (6.50) ovat ennakkosuosikit mestariksi ja hieman pienemmillä kertoimella sama kolmikko on suosikki voittamaan runkosarjan. Isoimpia haastajia ovat TPS, Kärpät ja HPK NordicBet tarjoaa myös H2H vetoja, eli voit lyödä vetoa kahden joukkueen loppusijoituksesta, kummalla joukkueella sijoitus on parempi. Esimerkkinä HIFK:n 1.80 ja TPS:n 1.90 välinen vedonlyönti.

Toki voit myös lyödä vetoa ensimmäisenä päävalmentajaa vaihtavasta joukkueesta, kärjessä ennen kautta ovat TPS 6.00, JYP 7.00 ja KooKoo 7.00. Samalla 7.00 kertoimella on myös SaiPa. Vielä ennen kauden alkua saamme varmasti pelikohteita joissa lyödään vetoa pistepörssin voitosta. Löytyykö pörssivoittajat kokeneista konkareista kuten Tomi Kallio ja kumppanit, vai nouseeko kärkeen ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava pelaaja?