Jalkapallon MM 2018 karsinnat loppusuoralla

Toimitus|06/09/2017

Jalkapallon MM-kisat. Ehkä se kaikkein seuratuin joukkueurheilutapahtuma järjestetään vuoden 2018 kesällä Venäjällä. Parhaillaan käydään karsintoja kisoihin ja karsinta on todella raakaa. Esimerkiksi eurooppalaisista joukkueista (54) vain 9 + 4 tulee pääsemään itse kisoihin. Numeroiden taakse kätkeytyy se logiikka että yhdeksän lohkovoittajan tie vie suoraan Jalkapallon MM-kisoihin, samoin kuin yhdeksästä lohkokakkosesta neljän joukkueen tie vie lopputurnaukseen. Lohkokakkosista otetaan ensin kahdeksan parasta ja nämä joukkueet pelaavat kaksiosaiset karsintapelit MM-finaalipaikasta.

Veikkaa oikein Mestareiden Liigan tulokset ja voita jopa 100 000 euroa.

Erikoistarjous
unibet
Mestarien Liiga
Unibetillä
PELAA NYT

Tiukka taistelu vielä edessä

Tiistaina 5.9. pelattiin viimeiset edellisviikonlopun karsintapeleistä ja näin ollen karsintaotteluista on nyt pelattu kahdeksan kappaletta. Kun kaksi karsintapeliä on vielä jäljellä, on paikan MM-kisoissa varmistanut vain yksi maa Euroopasta, Belgia.

A-lohkossa tilanne on mielenkiintoinen, sillä Ranska johtaa lohkoa 17:lla pisteellä, Ruotsi on kakkonen 16 pisteellä ja Hollanti kolmantena 13:a pisteellä. Lohkon kakkospaikkaan mahdollisuudet ovat jopa Bulgarialla, jolla 12 pistettä.

B-lohkossa Sveitsi ja Portugali selvittelevät keskenään kumpi menee suoraan kisoihin ja kumpi karsii paikasta. Sveitsillä on pullat hyvin uunissa, pisteitä 24 kun Portugalilla pinnoja on 21. Seuraavana tulee Unkari, jolla 10 pistettä, mutta on siis menettänyt jo mahdollisuutensa kisoihin. Helmenä 10.10. pelattava Portugali – Sveitsi.

C-lohkossa Saksa on tukevasti kiinni kisapaikassa, sillä on kahdeksan pelin jälkeen 24 pistettä ja Pohjois-Irlanti tulee kakkosena 19 pisteellä. Saksan kisapaikka ei nyt ihan auringonvarma ole, mutta aika lähellä. Lohkon kolmosella, Azerbaidzanilla ei mahdollisuuksia ole enää edes karsintaan.

D-lohkossa kärkipaikkaa pitää Serbia 18:a pisteellä. Kakkospaikasta käytännössä taistelevat Wales ja Irlanti, mutta vaarana on myös se, että tämän lohkon kakkonen on se pisteissä heikoin koko Euroopan karsinnoissa. Tuolloin paikkaa pudotuspeleihin ei tulisi. Kaksi peliä on vielä kuitenkin aikaa.

E-lohkossa Puola on kärjessä 19 pisteellä, mutta lohkossa ei ole jatkopaikkojen suhteen varmistunut vielä oikeastaan mitään. Montenegro 16p ja Tanska 16p ovat ne joukkueet Puolan lisäksi jotka jakavat tästä lohkosta suoran kisapaikan ja mahdollisen karsijan, yksi kakkossijahan putoaa pois karsinnoista.

F-lohkon kärjessä majailee Englanti, joka on todennäköisesti menossa myös suoraan kisoihin. 20 pistettä ja viisi pistettä enemmän kuin Slovakialla 15p ja kuusi pinnaa enemmän kuin Slovenialla 14p ja Skotlannilla 14p. Iso taisto käydään vielä kakkospaikasta, nähtäväksi jää pääseekö pisteillä kakkosten karsintaan.

G-lohkon kärkipaikkaa pitää hallussaan Espanja, 22p. Kakkosena on tällä hetkellä Italia 19p. Ainoa uhkaaja tässä kohtaa on Albania 13p, mutta käytännössä Italia ja Espanja tulevat ratkaisemaan tuon varman kisapaikan ja karsijan paikan keskenään. Espanja on vahvasti menossa kisoihin.

H-lohkon on jo voittanut Belgia, eli joukkue tullaan näkemään ensi kesän Jalkapallon MM-kisoissa. Kakkossijasta tulevat käymään kovan taistelun Bosnia & Hertzegovina, Kreikka ja vielä jopa Kypros. Tällä hetkellä on vaarana kuitenkin se, että noilla pisteillä ei tulla pääsemään kahdeksan parhaan kakkosen joukkoon. Paljon ehtii vielä kuitenkin tapahtua kahdessa pelissä joissa on kaikille kuusi pistettä jaossa.

I-lohkossa ykköspaikkaa pitää Kroatia 16p, mutta omat mahdollisuutensa ovat vielä Islannilla 16p, Ukrainalla 14p ja Turkilla 14p. Kyseessä on tasaisin MM-karsintalohko, mutta valitettavasti Suomi ei ole taistelemassa pääsystä jalkapallon MM-kisoihin.

Suomi on I-lohkon 5. seitsemällä pisteellään. Kuusi tehtyä maalia seitsemässä pelissä, 10 päästettyä. Eihän se paljon ole, mutta ei sillä pisteitä tai voittoja liikaa ole tullut. Hienosti Suomi on kuitenkin voittoputkessa voitettuaan ensin kotonaan Islannin ja vieraissa Kosovon. Suomi pelaa näissä karsinnoissa vielä kaksi kovaa ottelua:

  • 6.10. Kroatia – Suomi
  • 9.10. Suomi – Turkki

Karsintojen ratkaisut 5.-10.10.2017

Tuona aikana pelataan lohkot päätökseen ja nähdään mitkä joukkueet etenevät suoraan Venäjän MM-kisoihin ja mitkä kahdeksan lohkokakkosta yhdeksästä pääsevät pelaamaan kaksiosaiset karsintaottelut pelipaikasta jalkapallon MM-kisoihin. Tämäkään arvokisakarsinta ei tuonut Suomelle sitä himoittua kisapaikkaa, mutta seuraavissa EM-kisoissa on taas toiveet ja odotukset korkealla.

Lohkojen viimeiset ottelut tullaan pelaamaan lokakuun alussa, mutta ennen näitä pelejä jalkapallon vedonlyöntiin on tarjolla valtavasti herkullisia kohteita ja kampanjoita. Katso esimerkiksi Unibetin Mestarien Liigan avaukseen tarjolla oleva kampanja.