Hurrikaani Irma on aiheuttanut mylläkän myös Floridan urheilurintamalle

Toimitus|11/09/2017

Hurrikaani Irma iski isosti Floridan niemelle syyskuun toisena viikonloppuna. Hurrikaanikausi on alkanut ehkä tuhoisampana kuin koskaan ja äskeisen hurrikaani Harveyn jälkeen nyt myös USA:n kaakkoiskulma sai tuta miltä valtavat voimat merellä kerännyt ja pieniä saaria riepotellut Irma voi saada aikaiseksi. Valitettavasti kyseessä ei ollut viimeinen eikä varmasti voimakkain hurrikaani. Hurrikaani on ollut sitä luokkaa että se on vaikuttanut ihan kaikkeen, myös urheilujoukkueiden toimintaan. Hurrikaani Irman tuhojen korjaamisessa menee kauan aikaa ja pahimman mylläkän aikana on raportoitu jopa kuuden miljoonan asukkaan olevan ilman sähköjä. Siis kuuden miljoonan, se on enemmän kuin Suomessa on asukkaita.

Urheilujoukkueet olivat valmistautuneet hyvin hurrikaanin tuloon ja siirsivät otteluitaan pelattavaksi myöhemmäksi ja myös presidentti Donald Trumpin evakuointivetoomukset otettiin varhaisessa vaiheessa todesta. Hurrikaanien matkaa Floridassa voi seurata mm. Windy.com nettisivuston kautta.

Erikoistarjous
nordicbet
Kiekkoguru
Uudeksi vuodeksi Las Vegasiin
PELAA NYT

Otteluita siirretty ja peruttu

Esimerkiksi Tampa Bay Rays baseball-joukkueen piti siirtää omat ottelunsa pois St. Petersburgista ja pelaa New York Yankeesia vastaan poikkeuksellisesti New Yorkissa, Metsin kotikentällä. Todennäköisesti myös Miami Marlins, joka on vieraskiertueella torstaihin saakka, tulee todennäköisesti jatkamaan omaa vieraskiertuettaan oman kotiareena tuhojen myötä. NFL –joukkue Miami Dolphins joutui myös perumaan koko kauden avauksen ja se myös siirsi omat harjoituksensa Kaliforniaan, jossa se kohtaa Los Angeles Chargersin syyskuun 17. päivä. Kyseinen avauspeli on jo siirretty 19.11. päivämäärälle.

Jacksonvillessä vettä on tullut todella paljon, joten myös tuon kaupungin joukkueiden pelaaminen tällä viikolla on epävarmaa, ainakin kotiotteluissa. Sama koskee myös koko Floridan alueen ammattilaisjoukkueita ja myös college-joukkueita. Harvalla tapahtumalla on näin suuret muutokset ihmisten elämiin ja urheilujoukkueiden toimintaan. Nähtäväksi jää milloin elämä palaa normaaliksi Floridassa, nyt puhutaan jo yhdestä pahimmista katastrofeista USA:n mantereella.

NHL-seurat evakkoon

Floridassa pelaavat Tampa Bay Lightning ja Florida Panthers ja näiden joukkueiden pelaajat ja henkilökunta siirrettiin hyvissä ajoin turvaan. Florida Panthers peruutti mm. oman tulokasleirinsä ja vaihtoi harjoittelupaikaksi Bostonin, joka ainakin näillä näkymin on turvassa hurrikaanilta. Kummastusta herätti kansainvälisessä lehdistössä se, että USA:n naisten jääkiekkojoukkuetta ei evakuoitu NHL-joukkueen tapaan. Liiton mukaan joukkue ei olisi ollut katastrofialueella, mutta kyllä hurrikaani on koskettanut Floridaa koko leveydeltä, se on aivan varma.

Jo nyt on nähtävissä useiden eri urheiluseurojen keräävän Floridan jälleenrakennukselle rahaa ja lahjoituksia. On raportoitu että mm. Miami Heatin harjoitteluareenalla on katto vaurioitunut ja eri urheiluareenoiden tuhot ja korjauskustannukset tulevat ilmi lähimmän viikon aikana.

Peruutuksia otteluihin voi tulla myös jatkossa ja tuolloin kannattaa seurata tarkasti oman vedonlyöntisivuston ottelulistaa. Usein sinne tulee ensimmäisten joukossa tieto, mikäli ottelu on siirretty tai kokonaan peruttu siltä päivältä. Suomessa hurrikaanista ei onneksi ainakaan toistaiseksi jouduta kärsimään, mikäli ei oteta huomioon Jyväskylän JYPin hurrikaanijoukkuetta.

Nordicbetin Kiekkoguru –kampanjasta on mahdollista voittaa matka uudeksi vuodeksi Las Vegasiin, katsomaan Las VegasToronto ottelua VIP-aitiosta. Samaan pakettiin kuuluu myös 2.1.2018 pelattava Las Vegas – Nashville ottelu. Katso osallistumisohjeet tähän mahtavaan kampanjaan NordicBetiltä.