Euroviisut 2016

Euroviisut ovat suomalaisille pyhä asia. Vaikka monta kertaa kisoista on tullut viimeinen sija, on suomalaisten usko Euroviisuissa menestymiseen ollut jostain ihmeen ja kumman syystä vahva. Tämä usko palkittiin tasan 10 vuotta sitten kun Lordi nappasi Euroviisujen voiton Ateenassa. Voi sitä ilon ja riemun päivää ja sitä juhlahumua joka siitä seurasi! Euroviisut 2016 järjestetään Tukholman Globen-areenalla ja juontajina toimivat Petra Mede ja viime vuoden voittaja Måns Zelmerlöw.

Suomessa tätä nykyä valitaan Euroviisuedustaja UMK:n eli Uuden Musiikin Kilpailun avulla. Tänä vuonna todella tasokkaan kisan voittoon nousi lopulta Sandhja kappaleellaan ”Sing it Away”, joka päihitti finaalissa muut esiintyjät jotka olivat Cristal Snow, Stella Christine, Annica Milan & Kimmo Blom, Eini, Barbe-Q-Barbies, Tuuli Okkonen, Saara Aalto ja Mikael Saari

Isommin Suomen voittoon ei vielä ennen finaalia uskota ja Euroviisujen formaattiin kuuluu nykyään ensin karsinnat ja sitten finaali. 1. semifinaali lauletaan ja kisataan Tukholmassa 10.5. ja toinen semifinaali heti perään torstaina 12.5. Itse Euroviisu finaali kisataan lauantaina 14.5. Ruotsi isännöi Euroviisuja jo kolmannen kerran 2000-luvulla, tämä kertoo jotain siitä että Ruotsissa osataan tehdä ja esittää musiikkia.

Euroviisuhuumaa toukokuussa

Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia ovat automaattisesti finaalissa yhdessä isäntämaa Ruotsin kanssa. Mukana on myös Australia, joka teki ensiesiintymisen viime vuonna. Tänä vuonna se joutuu kuitenkin karsimana paikasta finaaliin ja se esiintyy toisen semifinaalin ensimmäisenä esiintyjänä.

Euroviisut 2016 kisataan jälleen muuttuneen pisteytysjärjestelmän kanssa, sillä aikaisemman tuomariston ja yleisöäänten yhteispisteet olivat jokaisen maan pisteet. Tänä vuonna jokaisen maan tuomaristo antaa omat pisteet ja tämän jälkeen kerrotaan puhelinäänestyksen yhteenlasketut pisteet alkaen vähiten puhelinääniä saaneista. Tämä takaa jännityksen televisiolähetyksen loppuhetkille saakka.

Lyö vetoa suosikista ja ole itsekin voittaja

Jos sinulla on oma suosikki voittajaksi jo nyt, voit toki lyödä vetoa voittajan puolesta vaikkapa heti lukuisilla eri nettivedonlyöntisivustoilla. Hyviä kertoimia on jo nyt tarjolla, vaikka ei ole tietoa tai edes hyvää arvausta pääseekö kyseinen maa ja esiintyjä itse finaalin. Kertoimet kertovat jo nyt asiantuntijoiden mielipiteen, mutta yllätyksiä voi kärkikymmenikössä tapahtua useita. Ruotsin kerroin viime vuonna oli 9.00 ja sillä se oli neljänneksi pienin kerroin, joten ennakkosuosikki Italia ei sitten lopulta vienyt palkintoa.

Ennen semifinaaleja kertoimia on jo usealla eri vedonlyöntitoimistolla. Unibetin ykkönen on Venäjä, jonka kerroin on 2.50. Kakkosena tulee Ruotsi, jonka euroviisukappaletta Frans : If I were sorry on soitettu Suomen radiokanavilla jo kiitettävästi. Ruotsin kerroin on toiseksi pienin, edellä on vain Venäjän kisakappale. Nähdäänkö kenties Venäjä – Ruotsi maaottelu, vai onko mahdollisuudet jopa Venäjä – Ukraina kamppailuun? Vai saadaanko voittaja Australiasta ja ensi vuoden Euroviisut laulettaisiin Australiassa? No sekin voi olla ihan mahdollista.

Kertoimia löytyy hyvin jo mm. Bet365 sivustolla, Betsafen vedonlyöntiosastolta, Betssonilta, Unibetiltä, ja NordicBetillä ja varmasti mitä lähemmäksi laulukisoja mennään, myös muilta sivustoilta. Muista vertailla kertoimia ja nappaa parhaat tarjoukset itsellesi.

Valittuja voittokertoimia


Venäjä 2.75 2.70 2.70 2.75 2.70
Ruotsi 7.50 6.00 7.50 8.50 6.00
Australia 12.00 8.00 8.00 11.00 8.00
Ukraina 15.00 15.00 15.00 18.00 15.00
Suomi 251.00 85.00 85.00 151.00 85.00

Veikkaa Veikkaa Veikkaa Veikkaa Veikkaa

Lisäksi eri vedonlyöntiyhtiöt antavat kertoimet erikoisvedoille. Mitä lähempänä Euroviisut ovat, sitä enemmän Euroviisuista tulee erikoisvetoja tarjolle. Ja semifinaalien jälkeen kun finaalissa esiintyvät biisit ovat selvillä, tulee vedonlyöntikohteita vieläkin enemmän tarjolle. Tarkasta oman vedonlyöntifirmasi tarjonta ja lyö vetoa Euroviisuista 2016!

Omaan kisastudioon voi itse kehitellä vaikkapa vedonlyöntiä näiden oikeiden rinnalle. Panoksena voi olla vaikkapa seuraavan kisastudion popkornit. Suosittu vedonlyöntikohde on eri maiden antamat pisteet. Menevätkö naapuriin vai tulevatko kenties Suomelle? Pistelasku samalla lailla kuin mitä se oikeassakin pistelaskussa menee. Jos haluat pientä helpotusta, lyökää kisastudion kanssa vetoa vaikkapa pisteistä 8, 10 ja 12. Jää aikaa muuhunkin kuin pistelaskuun.