eSports vedonlyönti

eSports eli vapaasti suomennettuna elektroninen urheilu saattaa olla monelle urheilun ja vedonlyönnin seuraajalle melkoinen kummajainen. Mitä se oikein on ja voiko siitä puhua urheilulajina? Perinteiseen urheiluun kun rinnastetaan lähinnä kaikki mikä vaatii fyysistä kuntoa, keskittymistä ja ponnisteluja. No, näillä kriteereillä eSports on juurikin sitä ja modernia sellaista.

CasinoBonusPelaa
unibet Logo

200 €

Unibet tarjoaa 200 euron ensitalletusbonuksen.
Arvostelu

bet365 Logo

100 €

Bet365 tarjoaa 100% 100€ bonuksen.
Arvostelu

nordicbet Logo

100 €

Suomen suosituin ulkomainen peliyhtiö. 10 ilmaiskierrosta rekisteröityessä.

Monet pitävät tietokone- ja konsolipelaamista turhanpäiväisenä ajanhaaskuuna, mutta yhä enemmän asenteet ovat viime vuosina muuttuneet. Monille voi tulla yllätyksenä, että moni pelaaja tienaa yhdessä peliturnauksessa saman verran palkintorahoja kuin keskiverto suomalainen työntekijä kuukaudessa tai vaikkapa vuodessa. Palkintosummat toki vaihtelevat, mutta huipulla eSports on todellista titaanien taistoa ja täysin ammattimaista toimintaa.

Myös suomalaispelaajat ovat kunnostautuneet lajissa varsin hyvin ja Suomi olikin vuoden 2014 turnausrankingin kolmosena heti Korean ja Kiinan jälkeen. Tämä selviää kansainvälisen eSportsin liiton sivuilta.

FPS, RTS ja MOBA

Nämä lyhenteet selittävät jonkin verran mistä on kyse. FPS tarkoittaa First Person Shooter –pelejä, joissa pelaaja pelaa tiettyä hahmoa pelin aikana ja menestyy omalla hahmollaan, pelistä hieman riippuen. RTS eli Real Time Strategy –pelejä, joissa pelaajat pelaavat samaa peliä ja tekevät pelin aikana tärkeitä strategisia ratkaisuja ja etenevät pelissä kohti voittoa. MOBA eli Multiplayer Online Battle Arena pelit ovat todella suosittuja ja nämä pelit vetoavat myös isoon yleisöön. Näitä pelejä voisikin verrata nykyaikaisiin turnajaisiin, jossa yleisö hurraa Colosseumissa (kotona ruutujen ääressä tai kisakatsomossa) kun Gladiaattorit (pelaajat) yrittävät selviytyä voittajana taistelusta.

Ja kuten trendinä tänä päivänä on, lähes joka asiasta voi lyödä vetoa. Tämä koskee myös eSportsia, joka on noussut ja nousemassa yhä useamman pelisivuston kohdelistoille. Etunenässä tässä rintamassa ovat olleet Bet365 ja Unibet, jotka ovat jo jonkin aikaa tarjonneet vedonlyöntiä eSportsista ja ovat näinollen saaneet myös tästä urheilulajista vetoa lyövien suosion.

Kourallinen valtapelejä

Ihan jokaista konsolilta tai tietokoneelta löytyvää peliä ei pääse pelaamaan ammattilaisena. Toki monia pelejä pääsee jo pelaamaan verkossa keskenään erilaisten liigojen avulla, mutta suuri osa näistä on ihan harrastusmielessä tai vaikkapa pienillä palkinnoillakin. Isoimmat kisat ja parhaimmat palkintorahat ovat tällä hetkellä kuitenkin muutaman pelin kontolla ja nämä ovat Starcraft II, League of Legends, Dota 2 ja CS:GO eli Counter-Strike: Global Offensive.

Vaikka pelejä pystyykin pelaamaan tänä päivänä netissä, niin ainakin loppukilpailut ja useimmat turnaukset järjestetään siten, että pelaajat tulevat paikan päälle pelaamaan. Tämä tietääkin huippupelaajille paljon matkustelua ja reissuelämää, sillä erilaisia turnauksia järjestetään eri puolella maailmaa. Isoimmat turnaukset ovat vedonlyöntikohteina ja näissäkin tieto ja lajin tuntemus on erityisen hyvä asia. Isoja kertoimia ja joskus jopa ylikertoimia ainakin asiantuntijoiden mielestä. Näitähän pelaaja jokaisesta pelikohteesta tietenkin etsii.

Ei mitään taskurahaturnauksia

Jo se että joku tapahtuma tai urheilulaji pääsee vedonlyönnin piiriin, kertoo lajin suosiosta ja siitä että laji otetaan tosissaan. Monelle voi tulla myös yllätyksenä se, että pelissä liikkuvat todella isot rahat. Isoimpana tällä hetkellä on Seattlessa Yhdysvalloissa järjestettävä The International –turnaus, jossa taistellaan jopa 10 miljoonan dollarin palkintopotista. USA:ssa Esports on todellisessa nosteessa ja lajilla on jopa televisiointisopimus ison TV-operaattori ESPN:n kanssa.

Vedonlyöntiä eSportsista

Vedonlyönti Esportsista toimii ihan samalla lailla kuin monesta muustakin lajista, tosin pitää todeta että eihän laji mikään jalkapallo ainakaan vedonlyönnin osalta ole. Jalkapallokohteita kun voi yhdestä ottelusta olla jo neljättä sataa, kun esportin turnauksissa päästään lähinnä veikkaamaan voittajia ja ottelukohtaisia paremmuuksia. Mutta tämäkin laji varmasti kehittyy vedonlyöntilajina jatkossa ja tulemme varmasti näkemään enemmän vedonlyöntikohteita tästäkin lajista.

Varsinkin Bet365 on kunnostautunut Esports-vetojen tarjoajana ja yksi parhaimmista vetovalikoimista löytyy sieltä. eSports on varsin vedonlyöntiystävällinen laji, sillä monet pelit, eri tapahtumat ja turnaukset löytyvät pelijärjestäjien sivulta selostettuina livelähetyksinä. Sanontahan kuuluu että kaikkia pitää kokeilla paitsi kansantansseja, joten jos et vielä ole kokeillut vedonlyöntiä eSportsista, ehkä nyt olisi sen aika?